Om oss

UMVAB – sedan 1972

För den som har bott och verkat i Upplands Tuna och Alunda så är UMVAB, från början Almlövs mekaniska, ett välkänt inslag. Redan år 1972 bildade David Almlöv den mekaniska verkstaden, som i första hand servade bygdens lokala entreprenörer och jordbrukare. David hade gjort sig ett namn som en fantastisk problemlösare och uppfinnare. Han var också UMVAB trogen ända fram till 2013, när han slutligen la verktygen på hyllan och gick i pension.

Precis som andra erfarna företag så har Upplands Tuna Mekaniska Verkstad gått igenom olika utvecklingsfaser. Exempelvis fick verksamheten ytterligare djup när Fredric Svedén klev in i företaget år 2006. Fredrics långa erfarenhet av reparation av krossanläggningar och relaterade maskiner utökade tjänsteutbudet. I samma veva formades fältverksamheten med ny utrustning för tungsmide i fält samt mobil arborrning. Det införskaffades även en kantpress med 300 tons presskraft i syfte att kunna bocka delar i t ex. Hardox.

UMVAB vitaliseras ännu en gång med ytterligare kompetens när Andreas Tydén blir en del av teamet 2016. Då breddas verksamheten med borrvagnsservice och konstruktion i CAD. Två år senare ingår UMVAB ett avtal med SSAB som förkunnar att man blir en del av nätverket Hardox Wearparts.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss idag!

Kontakta oss på UMVAB!